Cine suntem

Fonduri proiecte reprezinta o echipa de experti cu o experienta de peste 15 ani in domeniu proiectelor finantate, atat pe plan national, cat si international.

Editorial Fonduri proiecte

Experienta noastra isi are inceputurile cu peste 15 ani in urma, inceputa cu proiecte in cadrul FP4, continuata cu PHARE si ISPA, pentru ca acum sa fim specializati inclusiv in fonduri nationale, europene si structurale.

In munca noastra am activat mult in Romania, dar si pe plan international pe 4 continente. Am lucrat atat pentru clienti individuali, cat si in consortii nationale si internationale, de mici sau de mari dimensiuni.

Cultura noastra este orientata spre performanta, aceasta fiind o preconditie intregii noastre activitati, si are la baza 7 principii:

- Suntem o echipa;

- Ne perfectionam continuu;

- Cream valoare;

- Ne asumam responsabilitatea;

- Ne extindem;

- Cautam solutii noi;

- Procedam corect.

Misiunea noastra este sa fim de ajutor

Nevoile majore de dezvoltare ale Romaniei si contextul economic actual fac imperativa realizarea unui grad cat mai inalt de absorbtie a fondurilor nerambursabile, precum si o utilizare eficientaa acestora, generatoare de impact semnificativ la nivel national, regional si local. Gradul foarte scazut de absorbtie a fondurilor europene a devenit o problema obsesiva pentru Romania. Urgenta este maxima pentru perioada 2007-2013, dar si pentru alocarile viitorului exercitiului financiar al Uniunii. Ce salt poate inregistra Romania in acest domeniu, este una dintre marile provocari ale urmatorilor ani.

Trebuie gasite solutii pentru o absorbtie adecvata de fonduri europene care ar ajuta Romania sa treaca mai usor prin criza economica actuala. Trebuie identificate probleme ce ingreuneaza procesul de utilizare a instrumentelor structurale, posibile solutii pentru inlaturarea dificultatilor, furnizare de informatii clare, bine documentate si de ultima ora.

Principalele teme de gandire si de actiune sunt:

- de ce ajungem sa avem intarzieri atat de mari si suspendari de rambursari; ce este de facut?

- care sunt prioritatile in domeniul infrastructurii (transporturi - cai ferate, drumuri)?

- cum putem utiliza mai bine fondurile POSDRU?

- fondurile UE si strategia Dunarii; ce facem impreuna cu vecinii nostri?

- avem nevoie de asistenta straina pentru absorbtia fondurilor?

- fondurile UE si regenerarea industrialaa Romaniei.

- fondurile UE si dezvoltarea agriculturii.

- ce fac autoritatile locale?

- impartirea admnistrativa a Romaniei si dezvoltarea economica (absorbtia fondurilor UE).

- avem nevoie de o noua structura de gestionare a absorbtiei fondurilor UE?

- capacitatea Romaniei de a deveni exportator de energie.

- strategia energetica Romaniei - sursele energetice in contextul obligatiilor de combatere a schimbarilor climatice.

Cultura Fonduri proiecte

Cultura noastra este orientata spre performanta, aceasta fiind o preconditie intregii noastre activitati, si are la baza 7 principii:

- Suntem o echipa;

- Ne perfectionam continuu;

- Cream valoare;

- Ne asumam responsabilitatea;

- Ne extindem;

- Cautam solutii noi;

- Procedam corect.

Valorile care ne caracterizeaza sunt:

- Seriozitate

- Modernitate

- Adaptare

- Rigurozitate

- Tenacitate

Echipa

Bogdan PAUNICA - Fondator

Desi nu a implinit inca 40 de ani, lucreaza deja de aproape 20. A urmat cursurile Universitatii Romano-Americane, specializarea Management - Marketing, iar in prezent urmeaza cursurile unei facultati de Drept.

Si-a inceput calatoria in domeniul proiectelor cu finantare in cadrul departamentului de marketing al RATB, unde a coordonat peste 20 de studii sociologice si de piata, activand in cadrul proiectelor FP4 - DANTE si CAPTURE. A continuat cu numeroase proiecte FP4 si FP5 in cadrul GSF Romania si FOLOS Consultans (STIMULUS, ELTIS, MAESTRO, CAPE, TAPESTRY), unde a invatat si sa scrie si depuna astfel de proiecte.

Pasii urmatori l-au dus in Africa, unde, printre multe altele, a coordonat activitati de legiferare si reglementare a sigurantei rutiere, in calitate de Executive Officer pentru Ministerul Transporturilor din statul Lagos - Nigeria.

Din 2003 revine in Romania, activand atat in domeniul cercetarii, cat si al consultantei, coordonand proiecte pentru majoritatea institutiilor responsabile pentru domeniul comunicatiilor din intreaga Europa de Est.

Detalii...

Monica ANDREI - Co-fondator

Doctor in stiinte, inginer specializat in stiintele pamantului, cu experienta de 6 ani in proiecte finantate, absolvent de cursuri de manager de proiecte structurale, Monica Andrei a coordonat nenumarate proiecte (Parteneriate, Idei, cooperare bilaterala).

Pe langa sarcinile specifice de management proiect, a dezvoltat numeroase modele numerice si sisteme de analiza si control, care au facut posibila in practica intelegerea si controlul unor procese industriale complexe, cu aplicabilitate internationala.

In calitate de consultant, a dezvoltat strategii pe termen lung pentru numerosi clienti de mare anvergura (ministere, societati nationale). In paralel, prin cercetarile sale, a ajutat numeroare IMM-uri sa isi dezvolte activitatea. Abilitatile exceptionale de cercetator, dublate de o excelenta cunoastere a nevoilor utilizatorilor, fac din Monica Andrei un partener de incredere, orientat catre obiective precise, prin abordari specifice pe plan national dar cu deschidere internationala.

Detalii...

Octavian CRISTEA - Expert

Licentiat Economic, Consultant de afaceri, Dezvoltator de business, Trainer, Formator si Dezvoltator personal.

Dupa o perioada de pregatire asidua (Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Economia Turismului Intern si International, Cursuri Post Universitare efectuate in Romania, Franta si Polonia) dupa 34 de ani de munca in diferite industrii precum Proiectare Tehnologica, Comert si Distributie, Petrol si ICT, devine un "sfatuitor" pentru toti ceilalti intreprinzatori si impreuna cu colaboratorii sai apropiati promoveaza acest site in care spera sa reuneasca cererea cu oferta atat pe Proiecte Europene cat si pe dezvoltare de business ori dezvoltare personala.

Detalii...

 

Tip beneficiar:

 • IMM-uri
 • ONG-uri
 • Intreprinderi mari
 • Autoritati locale si centrale
 • Universitati si institute de cercetare
 • Altele

Tip proiect:

 • Investitii si dotari
 • Cercetare-dezvoltare si inovare
 • Dezvoltarea resurselor umane
 • Cresterea competitivitatii economice
 • Grant-uri, ajutoare si subventii
 • Altele

Domenii de activitate:

 • Agricultura
 • Dezvoltare regionala
 • Mediu
 • Sanatate
 • Educatie si cercetare
 • Industrie si servicii
 • Administratie
 • Transport
 • Energie
 • Altele

 

Oferta pentru scriere proiecte, management de proiect, analize si studii cost-beneficiu, impact, studii de fezabilitate, diseminare si organizare evenimente.

 
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies